• 04
    Mai

    Chiftele de dovlecel

    http://povesticucondimente.ro/chiftele-de-dovlecel/
    by
    posted in Rețete

    Vremea de afară a devenit din ce în ce mai caldă, iar cheful tău de a sta în bucătărie din ce în ce mai mic. Pentru că meriți să te bucuri de timpul frumos al verii, îți recomandăm o rețetă de sezon, sănătoasă și delicioasă și cel mai important rapidă.

    Ingrediente:

    • 3-4 dovlecei mari
    • ½ ceașcă de ceapă verde tocată mărunt
    • 2 lg de mărar (se mai adaugă în plus, după gust)
    • 1 lgt de sare
    • ½ ceașcă de brânză feta fărâmițată
    • 1 ou
    • ½ ceașcă de făină
    • ½ lgt de bicarbonat de sodiu
    • ¼ lgt de nucșoară

    Preparare:

    1. Se rade dovlecelul pe răzătoare și se asezonează cu sare. Apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare pentru a elimina surplusul de apă.
    2. Între timp, se preîncălzește cuptorul la 176°C.
    3. Peste dovlecel se adaugă ceapa tocată și mărarul, brânza feta mărunțită, nucșoara, ¼ lgt de sare, un praf de piper și oul amestecând bine.
    4. Se amestecă dovlecelul scurs cu făina și bicarbonatul de sodiu, până la obținerea unei compoziții omogene.
    5. Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă și se adaugă cu lingura din compoziția obținută. Chiftelele se lasă la prăjit aproximativ 3 min. pe fiecare parte, verificând continuu, iar după prăjire se pun la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

    Poftă bună!

    P.S: Merg foarte bine cu un sos Tzatziki proaspăt și savuros.

    Așteptăm părerile voastre și poze pentru a vedea cum v-au ieșit 😉

     

    Etichete:, , , , , , ,

Comments