• 05
  Sep

  Condimente pentru dulciuri de toamnă

  http://povesticucondimente.ro/condimente-pentru-dulciuri-de-toamna/
  by
  posted in Blog

  Toamna are miros de condimente aromate…care ne duc cu gândul la zilele lungi cu peisaje colorate de frunze și cele cu ceașca de ceai în fața geamului. Pentru a îndulci zilele de toamnă ne-am gândit la 4 condimente speciale, care transformă fiecare desert într-o delicatesă culinară.

  1. Scorțișoara

  Ingredientul minune din toate prăjiturile cu măr și dovleac, scorțișoara se asezonează cu aromele fructate, iar în combinațiile cu nucșoară, ghimbir și cuișoare oferă un gust demențial.

  1. Cuișoarele

  Turta dulce nu ar fi la fel fără aroma de cuișoare, însă acesta nu este singurul desert în care poate fi adăugat. Cuișoarele asezonează perfect prăjiturile cu măr sau torturile cu morcov, iar dacă adaugi și puțină vanilie efectul este uimitor.

  1. Ghimbirul

  Prăjiturile cu banane, smochine sau pere merg perfect asezonate cu ghimbir, fie uscat sau sub formă de pulbere, gustul savuros este oricum garantat.

  1. Nucșoara

  Dacă plănuiești să prepari o prăjitură cu prune sau cu gutui, nucșoara este alegerea ideală pentru un gust mai mult decât savuros. Gustul dulce înțepător face special fiecare desert de toamnă.

  Indiferent de combinația de arome aleasă, condimentele trebuie păstrate în borcane ermetice, ferite de lumina Soarelui și adăugate cu moderație. De asemenea, puteți să vă preparați propriile mixuri de condimente, cu arome inedite, pe care să le folosiți la deserturile preferate.

  În curând pe blog urmează un articol dedicat mixurilor preparate în propria casă, stați pe aproape.

  Spor la condimentat! 😊

  Etichete:, , , , , , , ,

Comments