• 15
    Noi

    Desert de post

    http://povesticucondimente.ro/desert-de-post/
    by
    posted in Rețete

    În perioada de post, când lista de deserturi este limitată iar apetitul nostru pentru dulce este mare…îți propunem o rețetă simplă și gustoasă de fursecuri de post. Secretul fursecurilor savuroase? ingredientele Povești cu condimente și o tonă de pasiune pentru gust.

    Ingrediente:

    Preparare:

    1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

    2. Se amestecă toate ingredientele, mai puțin uleiul.

    3. Uleiul se încorporează în amestecul pregătit anterior.

    4. Se ia din compoziție o cantitate mică și se modelează rotund,  iar  partea superioara se tăvălește prin zahăr tos.

    5. Se așează pe tava de copt.

    6. Fursecurile se coc la 180 de grade, timp de 12 minute.

    7. Calde sunt foarte fragede, de aceea nu se iau imediat de pe tavă. După ce se racesc, se pot manevra ușor.

    Trucuri pentru un preparat de succes:

    • Aluatul trebuie să aibă consistența unui aluat fraged, motiv pentru care nu se frământă prea mult.
    • Nuca de cocos se poate înlocui cu nuci măcinate, făină de migdale, alune măcinate, etc.
    • Merișoarele pot fi înlocuite de alte fructe confiate.

    pasi

    Etichete:, , , , , , , , ,

Comments