• 20
    Iun

    Extracte naturale de condimente

    http://povesticucondimente.ro/extractedecondimente/
    by
    posted in Blog

    Te-ai gândit vreodată că poți să prepari extracte intense de condimente în propria casă? Noi am găsit rețeta perfectă pentru extracte de condimente savuroase, menite să amprenteze cu un gust unic fiecare preparat.

    Aveți nevoie doar de:

    – vodka

    – lămâi

    – păstăi de vanilie

    – mentă piperită

    – fulgi de cocos

    – migdale

    Extract de vanilie

    pastai de vanilie

    – se taie 15 păstăi de vanilie în jumătate

    – se așează într-o sticlă cu capac

    – se adaugă 500 ml vodkă

    – o dată la câteva zile se agită sticla pentru a mixa aromele

    – după 2 luni de macerare extractul este gata

    – ideal pentru blaturi, torturi, creme și alte produse de cofetărie


     

    Extract de migdale:
    migdale

    – se taie 12 migdale în bucăți

    – se așează într-o sticlă cu capac

    – se adaugă 500 ml vodkă

    – o dată la câteva zile se agită sticla pentru a mixa aromele

    – după 2 luni de macerare extractul este gata

    – ideal pentru: prăjituri, brioșe și checuri


     

    Extract de lămâie:

     lamaie

    – se răzuiește 60 g coajă de lămâie

    – se așează într-o sticlă cu capac

    – se adaugă 100 ml vodkă

    – o dată la câteva zile se agită sticla pentru a mixa aromele

    – după 7 zile de macerare extractul este gata

    – ideal pentru: prăjituri, checuri, creme, fursecuri sau chiar marinade pentru carne


     

    Extract de mentă:

    menta

    – într-o sticlă cu 275 ml vodka se adaugă câteva linguri de mentă piperită, cu cât mai mult, cu atât aroma e mai intensă

    – o dată la câteva zile se agită sticla pentru a mixa aromele

    – după 2 săptămâni de macerare extractul este gata

    – ideal pentru: prăjituri sau divere băuturi alcoolice


     

    Extract de cocos:

    fulgi de cocos

    – se pun într-un borcănel 6 linguri de fulgi de cocos

    – se adaugă rom astfel încât să acopere fulgii

    – după 2 săptămâni de macerare extractul este gata

    – ideal pentru: prăjituri, creme sau băuturi alcoolice


     

    Sfaturi utile:

    • păstrați extractele întrun loc răcoros ferit de lumină și umiditate
    • la finalul perioadei de macerare strecurați extractele pentru a facilita utilizarea acestora
    • alegeți doar ingrediente proaspete pentru a obține o aromă intensă
    • utilizați cantități reduse în pregătirea diverselor preparate culinare
    • etichetați sticluțele cu extracte pentru a nu le încurca atunci când le utilizați

     

Comments