• 09
    Aug

    TOP 10 ingrediente utile în detoxifiere

    http://povesticucondimente.ro/ingredientedetoxifiere/
    by
    posted in Blog

    Cu toții ne dorim să fim mai slabi, mai frumoși și mai sănătoși. Pentru că un corp frumos se creează în mare parte și în bucătărie, noi vă oferim un top 10 a ingredientelor necesare unui regim alimentar cu proprietăți de detoxifiere.

    1. Piper Cayenne

    Recunoscut pentru proprietățile anti-inflamatorii piperul cayenne este extrem de util în calmarea gâtului dureros sau în dietele alimentare putând fi adăugat în cadrul băuturilor calde, sau în diferite salate.

    1. Fenicul 

    Bogat în fibre, minerale și vitamine, feniculul ajută la eliminarea deșeurilor și la curățarea organismului putând fi adăugat peste salate sau legume coapte deoarece ține sub control apetitul.

    1. Ghimbir

    Puternic anti-inflamator, ghimbirul ajută la circulația sanguină împiedicând formarea de cheaguri. Acesta se poate adăuga în cantități moderate în ceaiul verde sau diferite

    smoothie-uri pentru un plus de aromă.

    1. Pătrunjel

    Dincolo de rolul său de garnitură frumoasă, pătrunjelul ajută în detoxifierea rinichilor eliminând excesul de lichid. Acesta poate fi adăugat în salate, pireuri de legume sau fiert în apă purificată și consumat mai apoi.

    1. Turmeric

    Ingredient cu proprietăți de detoxifiere a ficatului, crescând producția de bilă, turmericul poate fi adăugat în rețeta de smoothie preferat, ½ linguriță.

    1. Rozmarin

    Conținutul ridicat de uleiuri esențiale transformă turmericul într-un bun antiseptic și anti-inflamator făcând minuni atunci când este adăugat în preparatele cu pui, legume sau ceai.

    1. Chimen

    Bogat în potasiu și proteine, chimenul este ingredientul preferat al dietelor deoarece favorizează pierderea în greutate și se poate adăuga în cadrul supelor.

    1. Curry

    Cunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii, curry protejează ficatul și tratează afecțiunile digestive. Se poate adăuga cu succes în preparate cu legume sau pui.

    1. Scorțișoara

    Ingredient gustos, scorțișoara este cunoscută pentru proprietatea de a scădea cantitatea de zahăr din sânge și se poate adăuga în ceaiuri sau presărată peste cartofi copți dulci, cu condiția de a elimina consumul de dulciuri cu zahăr rafinat.

    1. Usturoi

    Bogat în vitamine și minerale, usturoiul ajută la curățarea ficatului și sprijină scăderea colesterolului putând fi adăugat cu succes în supe, tocane sau preparate cu pui.

    Pentru că ritmul alert de viață face imposibilă integrarea tuturor alimentelor într-un regim alimentar sănătos, îți propunem o rețetă de mix de detoxifiere, cu care să asezonezi supele, preparatele prăjite, mâncărurile cu pește, legume sau cereale pentru a impulsiona zilnic procesul de detoxifiere.

    Ingrediente:

    Se amestecă toate ingredientele și se păstrează timp de 6 luni într-un borcan, la loc răcoros, ferit de lumină și umezeală.

    Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

Comments