• 27
    Sep

    Mere coapte și aromate

    http://povesticucondimente.ro/mere-coapte-si-aromate/
    by
    posted in Rețete

    Cu toții știm că toamna este anotimpul bogăției legumelor și fructelor. Cum ar fi dacă am putea valorifica toată această bogăție de gusturi și arome într-un desert delicios? Vă propunem o rețetă care răsfrânge în gustul dulceag al merelor, aromele puternice ale mirodeniilor și fructelor confiate, rezultând un preparat plin de savoare, pe placul tuturor.

    Ingrediente:

    • 4 mere
    • 50 g unt
    • 50 g zahăr brun
    • 2 pumni de fructe uscate (stafide, cireşe sau caise deshidratate, tocate)
    • 1 bucăţică de ghimbir, tocat
    • coaja de la 1 portocală
    • 2 linguri de miere
    • 290 ml frişcă bătută (smântână)
    • 1 lingură de zahăr pudră
    • 1 praf de scorţişoară
    • 1 strop de coniac

    Preparare:

    1. Se încălzește cuptorul în prealabil, la temperatura de 180 °C, iar apoi se scoate cotorul merelor, având grijă să nu le tăiem în două. Se așează merele curățate într-o tavă.
    2. Se încălzește untul și zahărul într-o oală separat, adăugându-se fructele uscate, ghimbirul și coaja de portocală. Sosul obținut se toarnă în interiorul merelor și peste acestea, băgându-se tava la cuptor pentru aproape 20 de minute.
    3. În timp ce se coc merele la cuptor, se bate frișca cu zahărul pudră și scorțișoara, încorporându-se și coniacul.
    4. Merele se servesc calde cu puțină frișcă sau cu sosul caramel din tavă.

    Trucuri pentru un preparat de succes:

    • se cumpără mere tari și ferme cu coajă lucioasă
    • se păstrează merele într-un loc răcoros
    • pentru a evita lipirea merelor între ele, acestea pot fi puse în tava de brioșe
    • scorțișoara din rețetă poate fi înlocuită de nucșoară pentru un gust aromat

    cover

    Etichete:, , , , , , , , ,

Comments