• 30
    Oct

    Orez cu lapte și scorțișoară

    http://povesticucondimente.ro/orez-cu-lapte-si-scortisoara/
    by
    posted in Rețete

    Cu toții ne dorim să retrăim clipele copilăriei. Noi am găsit rețeta sigură pentru a ne întoarce în timp: orezul cu lapte și scorțișoară. Simplu, rapid și gustos, orezul cu lapte rămâne alegerea ideală pentru un desert savuros, un mic dejun energic sau o cină ușoară.

    Ingredientul secret pentru un preparat reușit este scorțișoara și amintirea copilăriei de odiniară.

    Ingrediente:

    Preparare:

    1. Se curăță orezul și se pune în apă curată până se umflă.
    2. Se pune laptele la fiert, iar în momentul în care fierbe se adaugă orezul scurs de apă, amestecând continuu.
    3. Se adaugă zahărul și extractul de vanilie, amestecând.
    4. Când orezul este fiert se pune în castronele și se ornează cu scorțișoară.

    Trucuri pentru un preparat de succes:

    • Timpul de fierbere al orezului este de 15-20 de minute.
    • În cazul în care compoziția se îngroașă prea tare se adaugă lapte fierbinte.
    • Pentru un plus de gust se pot adăuga fructe uscate, sirop sau dulceață.
    • Se recomandă amestecarea continuă pentru a evita prinderea orezului de cratiță.

     

     

    Etichete:, , , , , , , ,

Comments