• 14
    Mai

    Paste cu brânză și smântână

    http://povesticucondimente.ro/paste-cu-branza-si-smantana/
    by
    posted in Rețete

    Rețetă de zi cu zi, simplă și rapidă, pastele cu brânză sunt cea mai bună alegere atunci când vine vorba de un prânz sau de o cină rapidă. Iubite atât de cei mici cât și de cei mari, acestea sunt un preparat delicios, atunci când se asezonează cu condimentele potrivite și se îmbină cu ingrediente de calitate.

    Ingrediente:

    • 400 g paste (fusili, penne, tagliatele)
    • 1 ou
    • 600 ml smântână
    • 200 g brânză
    • 50 g unt
    • sare și piper
    • mărar/oregano (opțional)

    Preparare:

    1. Se fierb pastele și se lasă la scurs.
    2. Într-un castron se bate smântâna cu oul și cu brânza rasă, asezonându-se cu puțină sare și piper.
    3. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă pastele scurse bine, iar peste acestea se toarnă sosul de smântână și brânză.
    4. La final se adaugă, după preferință mărar sau oregano.
    5. Se servesc cu un pahar de vin alb.

    Trucuri pentru un preparat perfect:

    • În funcție de tipul de brânză (telemea, caș, cașcaval etc) se asezonează preparatul cu mai multă sau mai puțină sare, de aceea este esențial să gustați pe parcursul preparării.
    • Evitați brânza de vacă sau brânza topită.
    • Puteți să adăugați și arpagic verde la final, dacă doriți un gust mai aromat.
    Etichete:, , , , , , ,

Comments