BARBEQUE MARINATE

0.54 lei x 10g

Amestec ideal pentru carnea de porc și vită ce urmează a fi pregatită la  grătar

 

Categories: , .


Descriere Produs

Proces amplu păstrat din cele mai îndepărtate timpuri, marinarea are drept scop frăgezirea și aromarea cărnii cu savoarea condimentelor proaspete. Cu cât carnea va fi lăsată mai mult la marinat, cu atât gustul său va fi mai intens. De asemenea, pentru bucățile mai mici de carne este nevoie de un timp mai scurt de marinare pentru a obtine aceeași aromă ca a cotletelor sau a altor bucăți de carne întregi.

Mod de preparare: Mixul sub formă de pulbere se amestecă cu ulei/apă până se formează un sos omogen. Acesta este amestecat împreună cu carnea, până când fiecare porțiune din carne este acoperită de această emulsie. Se lasă la rece, minim 4 ore, după care se poate găti. Există două variante pentru pregătirea sosului de marinare: Varianta 1: 1 parte mix : 1,5 părți apă: 0,5 părți ulei (mixul se omogenizează cu apa și apoi se adaugă uleiul). Varianta 2: 1 parte mix : 1 parte ulei.

Dozaj recomandat: 25-30 g/Kg carne.

Ingrediente: Sare, condimente si extracte de condimente: usturoi, ceapa, piper boia, extract de ardei rosu (E 160c), potențiator de gust: monosodiu glutamat, zaharuri, amidon modificat din cartofi, arome.

Știați că?

• numele de „marinată” sau „marinadă” provine din expresia „aqua marina”, soluția în care erau pregătite murăturile.
• baițul și saramura sunt tradiționalele marinade românești.
• pentru o aromă deosebită, încercați marinarea cu un alt ulei față de cel de floarea soarelui.
• daca vreți să folosiți uleiul rămas de la marinare, este bine să-l prăjiți înainte, în acest fel bacteriile care s-ar fi putut dezvolta vor fi omorâte.

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie un comentariu pentru “BARBEQUE MARINATE”