BOIA IUTE ASTA 100

0.36 lei x 10g

Boia iute cu tradiție

Category: .


Descriere Produs

Originară din America Centrală și Insulele Antile, boiaua era utilizată de indigeni atât ca ”leac” cât și ca mirodenie pentru asezonarea diferitelor mâncăruri. De altfel, ardeiul de boia a fost adus în Europa de către Cristofor Columb, planta fiind inițial utilizată ca și element de decor în grădinile amenajate în stil baroc.În trecut, femeile de la țară lăsau ardeii la uscat câteva zile la temperaturi mici, pentru ca aceștia să-și păstreze nutrienții și uleiurile volatile, apoi îi pisau într-un mojar până se transformau într-o pulbere fină. Astăzi, încă mai sunt părți ale lumii unde acest condiment roșiatic este obținut în gospodării.

Producția de paprika, debutează la Szeged în Ungaria, unde ardeii de cea mai bună calitate erau selectați manual, fiind apoi măcinați pe pietre. Paprika de Transilvania, marcă a Supremia Grup, reiterează aceeași tehnică unică în lume, ducând la producerea unui condiment extrem de utilizat al gastronomiei, care asigură culoarea intensă și gustul excepțional cu accente iuți ce învăluie preparate precum tocănițe, sosuri, preparate pe bază de cartofi, varză, ciorbe etc.

Știați că?

• ardeii folosiți pentru prepararea boielei sunt de fapt ardei verzi sau galbeni, care însă au fost lăsați să se coacă în întregime și astfel capătă nuanța portocalie sau roșiatică cu care suntem familiarizați.
• singura moară de măcinat boia din România se gaseste în localitatea Sântimbru, județul Alba. Aceasta combină sistemul vechi de măcinare pe pietre cu tehnologia modernă de sterilizare a condimentelor, moara aparține companiei Supremia Grup și a fost instalată în toamna anului 2013.

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie un comentariu pentru “BOIA IUTE ASTA 100”