• 23
    Mai

    PUI ÎN STIL VÂNĂTORESC

    http://povesticucondimente.ro/pui-in-stil-vanatoresc/
    by
    posted in Rețete

    Astăzi vă propunem o călătorie culinară în bucătăria italienească, amprentată cu savoarea ierburilor proaspete, culese din grădina mediteraneană, atent selecționate, a căror aromă intensă se răsfrânge în preparate gustoase. Astfel, savoarea condimentelor cu specific italienesc te poartă pe tărâmuri mediteraneene transoformând mesele simple în plăceri culinare.

    Începem călătoria cu un pui în stil vânătoresc!

    Ingrediente:

    • cimbru (după gust)
    • pătrunjel (după gust)
    • sare de mare (după gust)
    • fulgi de chilli (o linguriță)
    • 1 morcov ras și curățat
    • 240 ml vin roșu sec
    • 50 ml vermut dulce roșu
    • 700 g roșii tocate
    • 1 lingură de pastă de tomate
    • ulei de măsline extra-virgin
    • 450 g ceapă tocată
    • 240 g ciuperci porcini uscate
    • 250 g ciuperci
    • 240 ml apă fierbinte
    • 2 kg de pui
    • ulei de sâmburi de struguri
    1. Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade, iar puiul se condimentează cu cimbru, pătrunjel și sare de mare așezându-se pe o farfurie
    2. Ciupercile uscate se hidratează, apoi se scurg și se taie mărunt
    3. Puiul se călește în uleiul de măsline și struguri până se obține o crustă crocantă
    4. Ciupercile se taie și se călesc în uleiul în care s-a prăjit puiul, adăugându-se apoi vermutul
    5. Ceapa tăiată se pune la călit, iar când devine moale se adaugă morcovul, roșiile, pasta de tomate, fulgii de chili, vinul și lichidul stors din ciupercile porcini, amestecand bine până compozitia începe să fiarbă
    6. Toate ingredientele preparate se pun în oală, puiul rămânând la suprafață iar apoi se lasă la cuptor pentru aproximativ o oră

    Poftă bună!

    Etichete:, , , , , , , ,

Comments