• 09
  Mai

  Scapă de răul de mișcare cu GHIMBIR

  http://povesticucondimente.ro/scapa-de-raul-de-masina-cu-ghimbir/
  by
  posted in Blog

  Răul de mișcare poartă diverse denumiri. Fie îl numim rău de mașină…rău de mare sau rău de avion, răul de mișcare apare ca urmare a mișcărilor neintenționate în cazul mersului cu diverse mijloace de transport și se manifestă printr-o stare generală de rău, greață, vărsături sau salivație. Partea interesantă este mecanismul care stă în spatele răului de mișcare, grație amețelilor creierul uman primește semnale precum în cazul unei intoxicații cu substanțe otrăvitoare, greața care survine fiind o modalitate de apărare a organismului în vederea eliminării neurotoxinelor.

  În farmacii există o serie de soluții eficiente pentru răul de mișcare, însă acestea vin la pachet cu o serie de efecte adverse precum somnolență, oboseală sau sedare. Așadar astăzi îți propunem o soluție naturală și simplă, ca răspuns la veșnica întrebare ”Cum sa scap de răul de mișcare?”: cu ghimbirul, picant-savuros.

  Studiile arată că există o relație directă între substanța activă conținută de ghimbir – gingerolul și buna funcționare a sistemului digestiv, acesta fiind foarte bine tolerat de organism și având un puternic efect antiemetic, care înlătură greața.

  Pentru drumurile lungi, se recomandă prepararea unei limonade de lămâie, în care se adaugă ghimbir pulbere, aceasta putând fi consumată pe tot parcursul călătoriei, iar tu scapi de starea de greață și te hidratezi.

  De asemenea, dacă ești fan dulciuri, poți consuma forma deshidratată a ghimbirului, dulce și savuroasă și perfectă pentru a ține răul de mișcare departe. Totodată, un alt preparat, ușor de luat la drum este ceaiul de ghimbir, consumat atât cald cât și rece sub formă de ice tea, care poate fi preparat atât din ghimbir crud ras cât și din ghimbir pulbere.

  Dar asta nu este tot, ghimbirul poate fi adăugat și în salate sau în supe cremă, fiind ideal pentru momentele în care te confrunți cu senzația de greață fie de la mijloacele de transport, sarcină sau schimbarea obiceiurilor de consum din timpul vacanței.

  scapa de raul de miscare-ghimbir

   

  Indiferent de forma de consum pe care o preferi, ghimbirul este cea mai bună soluție pentru răul de mișcare, fiind natural, accesibil și cu gust delicios.

  Tu ce remedii încerci pentru răul de mișcare?

   

   

   

  Etichete:, , , , ,

Comments