• 05
    Noi

    Shakshuka, ouă africane în sos de roșii

    http://povesticucondimente.ro/shakshuka-oua-africane-in-sos-de-rosii/
    by
    posted in Rețete

    Dacă îți dorești un mic dejun delicios, sau o cină ușoară și aromată, Shakshuka este cea mai bună alegere. Preparat israielean, Shakshuka își regăsește originea în perioada ridicării Israielului, din dorința de a crea un mic dejun sățios care să combine cât mai multe elemente, oferindu-le oamenilor energia necesară.

    Ingrediente:

    Preparare:

    1. Se taie ceapa fâșii subțiri și se pune la călit cu chimenul în puțin ulei de măsline
    2. Când ceapa se rumenește se adaugă ardeiul tăiat la rândul său feliuțe subțiri și se călește împreună cu ceapa, amestecând continuu
    3. Când ardeiului s-a înmuiat se adaugă conserva de roșii cuburi și se amestecă, potrivind sosul obținut de sare, boia afumată și piper
    4. Se lasă puțin la fiert, apoi se fac 4 găuri cu lingura, unde se sparg cele 4 ouă acoperind apoi cu un capac
    5. Se mai lasă puțin pe foc până când ouăle se fac
    6. La final se adaugă deasupra pătrunjel tăiat și opțional, cubulețe de brânză

    În doar 30 de minute, poți să obții un preparat apetisant, gustos și sățios!

    Poftă bună!

     

    Etichete:, , , , , , , , ,

Comments