• 28
    Apr

    Soluții simple pentru un grătar de succes

    http://povesticucondimente.ro/solutii-simple-pentru-un-gratar-de-succes/
    by
    posted in Blog

    Preparat culinar gustos, încă din cele mai îndepărtate timpuri, grătarul rămâne o adevărată tradiție a poporului român, datorită caracteristicilor specifie ale acestuia, precum gustul savuros și aromat, alături de aspectul plăcut pe care carnea îl dobândește în urma contactului cu focul.

    Pentru că suntem în prag de 1 Mai, zi dedicată în exclusivitate grătarului și ritualului de pregătire al acestuia, vă aducem în atenție o serie de pași esențiali care nu trebuie ratați dacă vă doriți un grătar cu adevărat de success.

    Se spune că pregătirea grătarului e o adevărată știință, alții susțin că e vorba doar de talent…oricum ar fi rețeta unui grătar de success este următoarea:

    Urmați pașii de mai jos pentru a vă asigura reușita oricărui grătar:

    • Alegeți condimentele perfecte pentru fiecare tip de carne;
    • Carnea pentru grătar nu trebuie să fie rece și este obligatoriu să fie feliată cât mai subțire posibil pentru a se pătrunde mai bine;
    • Selectați metoda de macerare potrivită pentru fiecare tip de carne;
    • Ungeți grătarul cu ceapă sau usturoi pentru un plus de savoare;
    • Verificați cât de puternic este focul punând mâna deasupra grătarului până ce căldura devine insuportabilă:

    -5 secunde – focul este slab
    -4 secunde – focul este mediu
    -3 secunde – focul este mediu-puternic
    -2 secunde – focul este puternic
    -1 secunda – focul este extrem de puternic

    • Pentru început carnea trebuie ținută câte 3 minute pe fiecare parte, doar apoi se lasă la prăjit;
    • Țineți cont de temperatura potrivită pentru fiecare tip de carne;
    • Respectați perioada de marinare

    -carnea de pui  sau porc- 2/4 ore

    -carnea de vită saul miel- 4/6 ore

    -carnea de pește-1/2 ore

    • Combină lemnele cu cărbunii, jarul fiind gata când cărbunii devin gri;
    • Pentru marinarea cărnii evită vase din aluminiu și alege-le întotdeauna pe cele din plastic, sticlă sau ceramică;
    • Evită să pui pe grătar bucata de carne cu o mare cantitate de marinadă;
    • Respectați ordinea pregătirii la grătar: carne de vită, porc, carnati, mici, frigărui, pui și altele;

    miel

    peste

    porc

    pui

    vita

    Fie puteți să vă preparați propria marinade făcând uz de condimentele și lichidele de marinare pentru gusturi inedite și texturi fragede fie puteți să apelați la gama noastră largă de marinade și mixuri de asezonare pentru carne, care vă oferă o soluție facilă și rapidă pentru preparate alese apăsând aici.

    Iar dacă dorești să îți uimești prietenii sau invitații cu preparate de cea mai înală calitate îți recomandăm gama noastră premium Gusticus!

    La cât mai multe grătare savuroase!

     

    Etichete:, , ,

Comments