• 04
    Sep

    Supă cremă de dovleac

    http://povesticucondimente.ro/supa-crema-de-dovleac/
    by
    posted in Rețete

    E toamnă, e anotimpul dovlecilor copți și a miresmelor condimentate. Rețeta de mai jos potențează aroma inconfundabilă de dovleac cu savoarea dulce-picantă a mirodeniilor cu gust bogat. De altfel, consumul de dovleac este extrem de benefic pentru scăderea tensiunii arteriale asigurând 10% din doza zilnică de vitamina C necesară organismului.

    Ingrediente:

    • 1/2 lgt usturoi praf
    • 1 lgt de pătrunjel
    • 1 dovleac
    • 4 lg ulei de masline
    • 1 lgt scorțișoară
    •  sare și piper după gust
    • 2 lgde ceapă tăiată mărunt
    • 2 căni supă de legume
    • 2 lg unt
    • 3/4 cană smântână

    Preparare:

    1. Se preîncălzește cuptorul
    2. Se taie dovleacul în jumătate și se curăță de semințe, se stropește cu ulei de măsline, se asezonează cu scorțișoară, sare și piper și se lasă la cuptor cu partea tăiată în jos 35-45 de minute
    3. Se pune ceapa, usturoiul și patrunjelul în untul topit până când acestea se înmoaie
    4. Se adaugă dovleacul copt, supa de legume și smântâna
    5. Se mixează cu blender-ul până obținem o supă cremoasă.

    Poftă bună!

    Etichete:, , , , , , , , , , ,

Comments