• 11
  Aug

  Trucuri pentru mici perfecți

  http://povesticucondimente.ro/trucuripentrumici/
  by
  posted in Blog

     Vara, anotimpul berii și a micilor este unul dintre preferatele românilor. Preparat 100% românesc, mititeii își regăsesc originea în zona Balcanică fiind cea mai bună alegere atunci când vine vorba de ieșiri la iarbă verde sau reuniuni cu oamenii dragi. Legenda spune că într-o seară, a secoului XIX, la hanul Iordachi din București, bucătarul recunoscul pentru celebrii săi cârnați a rămas fără membrane. Așadar a decis prăjirea compoziției direct pe grătar, acesta fiind momentul în care celebrii mititei, aflați pe placul tuturor, au luat naștere.

       Există câteva mici secrete care pot să facă diferența între micii gustoși și suculenți care creează dependență și cei uscați, arși și fără savoare. Vă prezentăm astfel o colecție de sfaturi și trucuri cu ajutorul cărora puteți să obțineți micii perfecți!

  1. În momentul prăjirii pe grătar se recomandă evitarea apăsării cu furculița deoarece acest lucru nu face decât să diminueze suculența și savoarea preparatului.
  2. Carnea de mici trebuie scoasă din frigider cu o oră înainte de a o pune la grătar, pentru a ajunge la temperatura mediului ambiant favorizând suculența.
  3. Mititeii gata formați se pun pe grătar până la formarea unei cruste pe fiecare parte, întorcând de cel puțin 2 ori.
  4. Grătarul se încinge, iar cărbunii sunt pregătiți atunci când sunt acoperiți de un strat fin de cenușă.
  5. Micii trebuie prăjiți deasupra jarului, nu deasupra flăcărilor.
  6. Mititeii sunt gata atunci când devin rumeni, crocanți la suprafață dar elastici în interior.
  7. În cazul în care grăsimea scursă din mici ia foc, se recomandă stropirea cu apă și mutarea micilor de deasupra focului.
  8. Micii se modelează având pe masă un recipient cu apă și clătind după formarea fiecăruia pentru a evita lipirea cărnii de mână.
  Etichete:, , , , , , , , , ,

Comments